Σαρακοστή από αύριο ξεκινά και εννοείται ότι από το σαρακοστιανό μας τραπέζι δεν απουσιάζουν τα γλυκά!!!
Φέτος αντί του καθιερωμένου χαλβά, επέλεξα να ετοιμάσω τη νηστίσιμη πάστα φλώρα.
Πολύ εύκολο γλυκό που δε θέλει ιδιαίτερο χρόνο. Έφτιαξα τη ζύμη μου στο χέρι, χωρίς να χρησιμοποιήσω μίξερ γιατί τα παιδιά κοιμόταν.
Προετοιμασία
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 και 1/4 φλιτζάνια φαρίνα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 baking powder
7 κουταλιές κονιάκ
10 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
ξύσμα λεμονιού και
250γρ περίπου μαρμελάδα αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και στέλος προσθέτουμε το baking powder με το αλεύρι. Έχουμε μια μαλακή ζύμη. Κρατάμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης για να φτιάξουμε στο τέλος τις λωρίδες.
Στρώνουμε τη ζύμη σε ταψί και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα μας, αφού πρώτα τη χτυπήσουμε με ένα πιρούνι, για να αφρατέψει. Έπειτα φτιάχνουμε λωρίδες και τις βάζουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Όπως βλέπετε σήμερα λόγω κούρασης δεν έφτιαξα λωρίδες... θρυμμάτισα τη ζύμη μου σε όλη την επιφάνεια κι έτσι δημιούργησα την πάστα φλώρα σε παραλλαγή!!!
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου