Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Πάστα Φλώρα

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε όλοι μας!!! Μικροί και μεγάλοι!!!
Τι θα λέγατε να γλυκαθούμε λίγο; Να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδάκια μας και να φτιάξουμε ένα γλυκάκι;;;

Για σήμερα επέλεξα τη γνωστή Πάστα Φλώρα, για να συνοδέψει το καφεδάκι μας. Μπορούμε,  επίσης, να την κρατάμε αν θέλουμε σε κάποια επίσκεψη μας, αντί να αγοράσουμε κάτι έτοιμο απο το ζαχαροπλαστείο.

Πάστα Φλώρα



Θα χρειαστούμε 
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο ή σπορέλαιιο
3 1/4 φλιτζάνια φαρινάπ
1/2 φλιτζάνα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικι πάουντερ
7 κουταλιές της σούπας κονιάκ
χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα λεμονιού
250 γρ (περίπου) μαρμελάδα βερίκοκο ή της αρεσκείας σας

Με τον αβγοδάρτη  ανακατεύουμε αρχικά το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά μας. Κάνουμε μια ζύμη μαλακή. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ή τσέρκι τα 3/4 της ζύμης μας και ρίχνουμε τη μαρμελάδα, αφού πρώτα την χτυπήσουμε με πιρούνι για να αφρατέψει.
Με την υπόλοιπη ζύμη μας φτιάχνουμε λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.




2 σχόλια:

  1. Υπέροχη φαίνεται!

    έχουμε και εμείς παρόμοια συνταγή και την αγαπούμε πολύ!

    καλό σαββατοκύριακο
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όντως πεντανόστιμη!!!Καλό Σαββατοκύριακο και σε σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips