Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Φάκελος δραστηριοτήτων

Αρκετό καιρό πριν είχα δει σε διάφορα blog τσαντάκια δραστηριοτήτων, τα γνωστά busy bags, για να απασχολείς το παιδί δημιουργικά σε διάφορες εξόδους.
Το έψαξα και στο Pinterest και βρήκα ποικίλες δραστηριότητες, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού.
Ασχολήθηκα με αυτό το θέμα, γιατί όταν βγαίνουμε και κάποια στιγμή ο μικρός βαρεθεί, ζητάει επίμονα τα κινητά μας, για να  παίξει ή να δει παιδικά στο youtube. Δεν θέλω να είναι κρεμασμένος συνέχεια σε ένα κινητό...
Κάτσαμε λοιπόν μαζί και διαλέξαμε ότι του άρεσε
  1. Παζλ με τους αγαπημένους του ήρωες από το Paw patrol και τον Zack & o Quack.
  2. Παιχνίδι μνήμης  με το κεφαλάκι του Μίκυ Μάους. 
  3. Παιχνίδι αντιστοίχησης χρωμάτων. Ποιο φύλλο αντιστοιχεί σε κάθε πασχαλίτσα;
Τα παζλ τα βρήκα εδώ. Τα εκτύπωσα, τα πλαστκοποίησα για να μη φθαρούν τα έκοψα και έτοιμα




Για το παιχνίδι μνήμης με το Μίκυ Μάους, βρήκα το περίγραμμα απο το google.  Το αντέγραψα πολλές φορές στη Ζωγραφική και τα γέμισα με χρώμα. Δυο προσωπάκια για κάθε χρώμα. Το πέρασα στη συνέχεια στο word για επεξεργασία και τα εκτύπωσα. Τέλος τα πλαστικοποίησα και τα έκοψα.





Το παιχνίδι αντιστοίχησης το βρήκα εδώ όπως και πολλά άλλα για να διαλέξετε. Το εκτύπωσα, το πλαστικοποίησα και το έκοψα.






 Τώρα είναι όλα έτοιμα για να μπουν στο φάκελο του μικρού και να τον κρατάει μαζί του παντού. Έχετε εσείς κάτι ανάλογο;;;

5 σχόλια:

Blogging tips