Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Λαδοκούλουρα με πορτοκάλι

Δύσκολη μέρα η σημερινή.  Σάββατο, προσπαθείς να κάνεις καμιά παραπάνω δουλειά στο σπίτι, αλλά το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου!!!
 Σήμερα είχαμε δυο διαφορετικά φαγητά να ετοιμάσω, μη ρωτάτε γιατί.... να περιποιηθώ τη Λουλουδένια, να φτιάξω όπως όπως το σπίτι και να φτιάξουμε με τον πιτσιρικά μου τα λαδοκούλουρά!

Αφού κατάφερα με τα πολλά και κοίμισα την μπέμπα, μπήκαμε στην κουζίνα!!! Δεν μπορώ να πω εκτονώθηκα! Τα κουλουράκια μας είναι νηστίσιμα, μυρωδάτα και ότι πρέπει για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας!!!



Για τα κουλουράκια μας χρειαστήκαμε:
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη (χρησιμοποίησα καστανή)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι ρακί ή κονιάκ
  • μισό κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
  • μισό κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1 μπέικι πάουντερ
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σησάμι προαιτετικά 
Σε ένα μπολ ανακατέψαμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέσαμε στο χυμό μας τη σόδα και τη ρίξαμε στο λάδι. Στη συνέχεια βάλαμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψαμε καλά. Στο τέλος βάλαμε το αλεύρι και με γρήγορες κινήσεις ανακατέψαμε τη ζύμη μας.
Δε μας πήρε όλο το αλεύρι. Χρησιμοποιήσαμε περίπου 800 γρ. Η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Πλάσαμε σε μπαστουνάκια και τα αραδιάσαμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί επάνω.
Τα ψήσαμε περίπου 30 λεπτά στους 170.

Ο πιτσιρικάς ξετρελάθηκε με την διαδικασία και με το αποτέλεσμα στο τέλος!!!
Εσείς έχετε παρόμοιες συνταγές;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips