Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Λικέρ φράουλας

Καλοκαίρι έφθασε.... λικεράκι φράουλας ετοίμασε!!! Ένα λικέρ γευστικότατο για να συνοδεύει τις καλοκαιρινές μας βραδιές!!!

Τη συνταγή αυτή τη χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια και δεν την αλλάζω!!! Μου την είχε δώσει η συννυφάδα μου, όταν ένα καλοκαίρι μας είχε κεράσει κι εγώ ενθουσιάστηκα από τη γεύση του (λατρεύω τη φράουλα) αλλά και το χρώμα του!!!  

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για το λικέρ είναι:

1 κιλό φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
4 φλιτζάνια τζιν ή τσίπουρο ή ρακί
1 1/2 κουταλιά της σούπας γρεναδίνη (προαιρετική)
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
δυόσμο ή μέντα

Βήμα 1ο 
Βάζουμε σε μπολ που σκεπάζει καλά τις φράουλες με το αλκοόλ, τη γρεναδίνη (προαιρετικά)και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 48 ώρες .

Λικέρ φράουλας
                            
Βήμα 2ο 
Αφού περάσουν οι 48 ώρες προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, ταρακουνώντας, το μπολ μας 2 με 3 φορές την ημέρα για 2 ημέρες. 

Βήμα 3ο
Το σουρώνουμε καλά και το διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο μας.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με παγάκι και φύλλα δυόσμου ή μέντα!!!

Απολαύστε το!!!
  

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα ! Μου αρέσει η συνταγή γιατί είναι από τα λικέρ που γίνονται γρήγορα και δε χρειάζεται να τα περιμένεις μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι γρήγορο, για να μπορούμε να το απολαύσουμε το καλοκαίρι!!!

      Διαγραφή

Blogging tips