Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Ρεβίθια φούρνου!!!

Σήμερα Παρασκευή και το μενού μας έχει ρεβίθια φούρνου που ξετρελαίνεται ο πιτσιρίκος μου! Τα περισσότερα όσπρια δε τα θέλει και τα τρώει με το ζόρι. Για τα ρεβίθια όμως δε λέει όχι!!!

Τα ψήνω στο φούρνο, διότι γίνονται πιο γευστικά και αποφεύγω και τη χύτρα, που πρέπει να μαι stand by για να μην τα λιώσω....

Η διαδικασία είναι απλή.
Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβίθια μας στο νερό. Το πρωί τους αλλάζουμε το νερό και τους προσθέτουμε ένα κουταλάκι σόδα.  Τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά. Τα ρίχνουμε στο ταψί μας ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος (εγώ τα προτιμώ) και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια ντομάτα σε κυβάκια κομμένη, μια πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια, αλάτι, πιπέρι, δυο φύλλα δάφνης, 1 κούπα λάδι ( εγώ βάζω σε ένα μικρό κρασοπότηρο λόγω διατροφής) και νερό ίσα να τα καλύψει. 
Ψήνουμε στους 200C για περίπου μιάμιση ώρα. Ενδιάμεσα ελέγχουμε, μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε νερό για να ψηθούν τα ρεβίθια μας και να δέσει η σάλτσα τους.

Ρεβίθια φούρνου!

Είναι πολύ εύκολο φαγητό και ξεφεύγουμε από τα ρεβίθια της κατσαρόλας με τη ντομάτα ή το λεμόνι!!! 
Ετοιμάστε τα και περιμένω τα σχόλια σας!!!

5 σχόλια:

  1. τα φτιάχνουμε και εμείς στο φούρνο, ειδικά το καλοκαίρι που οι σούπες δεν μας "τραβούν"!

    είναι πού νόστιμα και αρέσουν και στα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ φαινονται νοστιμα!! Θα το δοκιμασω συντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ και στη δική μου κόρη αρέσουν τα ρεβύθια!!! Θα τη δοκιμάσω στα σίγουρα αυτή τη νόστιμη συνταγή σου για έναν ακόμη λόγο!!! Δεν έχω χύτρα και πρέπει να είμαι πάνω από την κατσαρόλα!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωπω, με έπεισες! Τα ρεβίθια στην κατσαρόλα δεν τα πετυχαίνω καθόλου... μην ρωτήσεις γιατί...ούτε εγώ ξέρω. Υπόσχεση ότι θα δοκιμάσω τα δικά σου στον φούρνο!!! Μιαμ φαίνονται! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips